אגב, לפי פרסומים שבהם נתקלתי התעשייה הישראלית היא מהמובילות בייצור אמצעי מעקב.מומחי אבטחת מידע, כמו משפטנים או מומחים אחרים, שמייעצים לממשלה משרתים בראש וראשונה את האינטרסים ואת הצרכים של הלקוח שלהם, כלומר – של המנגנון הממשלתי. התפקיד שלהם הוא לבנות מערכות מידע יעילות, שיסייעו לגופי השלטון בעבודתם ולהבטיח שהמידע הרגיש לא יגיע לגורמים עבריינים. אבל בכך לא די, משום שגם בתוך המנגנון הממשלתי יש לעיתים ניצול לרעה של מידע ושל כוח. האינטרסים והצרכים של השלטון אינם זהים תמיד לאלה של נתיניו. נכון שבמדינה דמוקרטית יש חפיפה מסוימת בין השניים, אבל כל אמנה חברתית וכל משטר דמוקרטי מבוססים על יסוד ההכרה במתח המתמיד שקיים ביניהם.
"חזונו האפוקליפטי של ג'ורג' אורוול בדבר 'האח הגדול' עלול על נקלה להפוך למציאות חיים אם לא יושמו הגבולות לנגישות למאגרים ולשימוש בהם" (עש"מ 7111/02 נש"מ נ' אשואל).
יום חמישי, 21 באוקטובר 2010
תעשיית ה-IT הישראלית ומאגרי המידע הפרוצים של המדינה
"חלק ממאגרי המידע החיוניים פרוץ לחלוטין" כך אמר יו"ר ועדת הכנסת לביקורת המדינה ח"כ יואל חסון והביע תקווה שהמצב יתוקן בעזרת תעשיית ה-IT הישראלית (אנשים ומחשבים 20.10.10). לפי הדיווח, חסון התמקד בדבריו בסכנות למידע מסווג שבידי המדינה, אבל כידוע, מידע אישי רב שנאגר במשרדי הממשלה אינו זוכה להגנה נאותה. תעשיית ה-IT אולי תסייע גם בהגנה על פרטיות המידע במאגרי המדינה מול סכנות של דליפה. אבל פגיעות בפרטיות המידע האישי נעשות לא פעם על ידי גורמי המדינה עצמם. כפי שכבר כתבתי:
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אל תשתתפו בניסוי - אמרו לא למאגר הביומטרי
CC By Daehyun Park |
תגובה 1:
נקווה שהקידמה של תעשיית אבטחת המידע תגיע גם למדינה.
הוסף רשומת תגובה